Feestweekje…

Sorry, ik heb wat weinig van me laten horen de laatste dagen. Zoals de titel al zegt was het behoorlijk gezellig deze week! Dinsdagavond zijn we spontaan met vier man uitgegaan in San Lorenzo, de studentenbuurt hier. Het was, zoals dat dan heet, niet de bedoeling het laat te maken. We hadden ideeen over de laatste tram etc. Het werd de eerste. We hebben eerst in een soort communistisch bolwerk gezeten (door mijn bierglas keek Karl Marx mij vermanend aan – arbeiders aller naties, staat op) en toen dat om half twee dicht ging zijn we een paar straten verderop nog in een soort van disco beland, alwaar we nog hebben gedanst tot vier uur, o.a. op I will survive in de versie van Hermes House Band, erg grappig om dat hier te horen. De volgende ochtend had ik al om tien uur italiaanse les, maar daarna heb ik het even rustigjes aan gedaan.

Gisteren was er een lezing in Giulio Passami l’olio achter Piazza Navona, van een van de mensen van hier voor de nederlandse gemeenschap. Die nederlanders hier zijn erg vreselijk, maar het cafee is echt geweldig, je kan uit 500 soorten wijn kiezen, regionaal en per kleur gesorteerd en van 14 tot 300 Euro. We hebben ons tegoed gedaan aan twee wijnen uit Puglia en eentje uit Umbrie en toen was het ook al weer tegen vieren. Nou ja, ik neem het er maar van, want over een paar weken zit ik niet meer tussen zoveel mensen, dus dan krijg ik die kans ook niet zo vaak meer.

De keerzijde van de gezelligheid is altijd een beetje de nirritis, d.w.z. dat je stiekem toch boven je vermogen leeft in sociaal opzicht, maar ook in puur uren slaap. Dat maakt je wel wat wankeltjes, het is altijd moeilijk om op tijd het moment te kiezen dat je even rustig voor je zelf wat wil gaan doen. Ik ben ook een paar dagen niet echt de deur uit geweest, dat werkt ook niet goed. Dan kun je nog beter op het DAI gaan zitten, ben je in ieder geval even eruit. Vanavond ook weer een borrel bij Nathalie en daarna pizza eten op de piazzale flaminio. Vervolgens sluit ik mij het weekend maar eens op in de bieb want er zitten dus een paar deadlines aan te komen… Tot Logs.

Miko Flohr, 19/11/2004