Pompeii

Gisteren naar Pompeii geweest. Was alweer vier maanden geleden dat ik er voor het laatst was en wat was het weer even heerlijk. Wel is veel dicht op het moment, zelfs het amphitheater is nog maar beperkt toegankelijk, het bordeel is deze winter dicht en een deel van de Via Dell’Abbondanza staat in de steigers. Gelukkig gaat het vooral om restauratieprojecten dus het heeft een doel, maar het zal mij benieuwen of ze al die strakke deadlines die ze zichzelf stellen gaan halen…

De ‘lezing’ die ik moest houden ging goed. De groep was wel twee uur te laat, maar gelukkig was ik daarvan tijdig op de hoogte. Ik heb ze gewoon tien minuten in het amfitheater geentertained en dat was het eigenlijk. Nou ja, als zei te laat zijn ga ik me daar ook niet verder druk om maken.

‘s avonds nog even een pizza gegeten op de piazza del Gesu Nuovo in Napoli, dan moet je dus de hele binnenstad door. Zat ik daar op het terras, vielen opeens alle lichten uit. Pikdonker op het hele plein. Ze hadden het al over een tweede elf september. Napolitanen nooit gespeend van enig gevoel voor theater.

Miko Flohr, 02/11/2004