Uitrusten

Vandaag is het stil op het Koninklijk Nederlands Instituut, zelfs de huismeester laat zich niet zien. Het hele personeel heeft een dagje vrijaf gekregen en dat was wel nodig ook want iedereen liep er op het laatst bij als een zombie. Dus zit ik nu alleen in de bieb wat te werken aan mijn onderzoeksvoorstel voor ik het straks aan allerlei mensen ga opsturen. Zelf heb ik het ook even kalm aan gedaan, eens goed uitgeslapen want ik was echt fysiek uitgeput door alle festiviteiten.

Zaterdagavond was ik nog uitgenodigd bij mijn lerares italiaans, die een klein feestje gaf met vooral oudere dames en heren, o.a. Eric, maar ook Geertman, de oude directeur, en Nathalie en de nieuwe directeur en nog wat anderen. Het werd niet laat want iedereen hing een beetje als muurbloempje in het meubilair. Het eten was wel erg lekker natuurlijk; van de ‘studenten’ was ik de enige die nog was gekomen, de anderen waren allemaal vroeg naar bed of elders… Nou ja, het was al met al een leuke week.

Overigens, zoals Inge al opmerkte, heeft men op het journaal niet het NIR laten zien, maar het Roemeense instituut dat hier vlak naast ligt. Dat is waarschijnlijk op de hoofdredactie fout gegaan, beetje slordig is het wel, maar ja, het is ook een mooi gebouw. Het is overigens een aantal jaar geleden al ‘gebruikt’ als facade voor een kinderziekenhuisserie. Het is toen zelfs eens gebeurd dat er een auto met ziek kind erin voor de deur stond met daarnaast een enigszins verontruste vader die zich afvroeg waar hier dat kinderziekenhuis toch was…

Miko Flohr, 25/10/2004