Verdiende loon

Het was te verwachten: twee keer nul op het rekest. Bij mijn droomkamer wilden ze toch liever een dame en bij die andere kamer wilde hij blijkbaar liever iemand anders, beide natuurlijk niet onverwacht. Dat betekent dus na Ephese verder zoeken. Ik heb wel in ieder geval een dak boven mijn hoofd: ik kan tijdelijk logeren bij Heidi Wijmer terwijl ik mij opnieuw stort op het zoeken van een kamer en hopelijk zal laten zien dat ik van mijn fouten geleerd heb… Stom stom stom stom stom.

Maar goed, vanavond krijg ik een vriendin te eten die hier nu ook in het land is, ook met een bernhardbeurs. Heb daarvoor net boodschappen gedaan bij de GS in het park. In de rij naast mij stond een mevrouw en tot mijn verbazing was ze tegen haar winkelkarretje aan het praten, althans zo leek het. Vanuit mijn ooghoeken keek ik of er niet een kindje in het stoeltje zat, dat was niet zo, er lag alleen een klein damestasje op die plaats. Toen zag ik dat er uit het damestasje iets beweeglijks stak. De droeve ogen van een klein hondje dat met zijn lijfje in het dichtgeritste tasje zat en er met zijn kop bovenuit stak. Wat mensen hun dieren al niet aandoen! Maar grappig was het wel, zo’n tasje met een hondekop.

Ondertussen ben ik ook wat aan het werken. Ik heb mijn stukje voor Cura Aquarum inmiddels af en ga het zo corrigeren, moet nog één boekje raadplegen zo op het DAI (Duits Archeologisch Instituut). Verder geheel ter informatie iets over het weer: strakblauwe lucht. 25 graden. Lekker zomerweer. Tot logs.

Miko Flohr, 29/09/2004